Οι εγγραφές έχουν κλείσει
Στο σεμινάριο θα παρουσιαστούν και θα αναλυθούν τα κύρια άρθρα του ΝΟΚ, θα γίνει περιληπτική παρουσίαση και σύγκριση με τους παλαιότερους οικοδομικούς κανονισμούς, θα παρουσιασθούν ειδικές περιπτώσεις και συχνά σφάλματα κατά την εφαρμογή του ΝΟΚ με παραδείγματα και τέλος θα γίνει αναφορά σε ειδικά θέματα της πολεοδομικής νομοθεσίας, τα οποία σχετίζονται άμεσα με τον ΝΟΚ. Στο σεμινάριο θα αναληθούν επίσης όλες οι νέες αλλαγές και τροποποιήσεις του καινούριου νομοσχεδίου που αφορά τον ΝΟΚ.
Διάρκεια Σεμιναρίου
Η διάρκεια του σεμιναρίου ανέρχεται σε 4 ημέρες και 12 ώρες στο σύνολο.
Τρίτη 28 Μαΐου 2024 (16:30 – 19:30)
Τετάρτη 29 Μαΐου 2024 (16:30 – 19:30)
Πέμπτη 30 Μαΐου 2024 (16:30 – 19:30)
Παρασκευή 31 Μαΐου 2024 (16:30 – 19:30)
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το σεμινάριο, μπορείτε να επικοινωνήσετε τηλεφωνικά με τη Mathemagenesis στο 2310 466 851 ή στο e-mail: info@mathemagenesis.com
Το σεμινάριο απευθύνεται:
Σε επαγγελματίες μηχανικούς όλων των εμπλεκόμενων με οικοδομικά έργα κατευθύνσεων (Αρχιτέκτονες Μηχανικούς, Πολιτικούς Μηχανικούς, Ηλεκτρολόγους και Μηχανολόγους Μηχανικούς, Τοπογράφους Μηχανικούς).
- Σε επαγγελματικούς κλάδους που συνεργάζονται με Μηχανικούς και επιθυμούν να είναι ενήμεροι για το συγκεκριμένο τομέα.
Στόχοι του σεμιναρίου είναι οι συμμετέχοντες :
- Να αποκτήσουν γενική εικόνα της εξέλιξης των Ελληνικών Οικοδομικών Κανονισμών.
- Να κατανοήσουν τη γενική φιλοσοφία του Νέου Οικοδομικού Κανονισμού.
- Να εξοικειωθούν με τις διατάξεις των κύριων άρθρων του ΝΟΚ που είναι απαραίτητο να εφαρμόζουν κατά τη διαδικασία έκδοσης κάθε οικοδομικής άδειας.
- Να μπορούν να ανατρέχουν σε παλαιότερους οικοδομικούς κανονισμούς κατά τη διαδικασία έκδοσης αδειών προσθήκης σε υφιστάμενο κτίριο ή νομιμοποίησης αυθαιρέτων κατασκευών.
- Να κατανοούν τους ορισμούς του ΝΟΚ ώστε να τους εφαρμόζουν σωστά στον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό.
- Να συνδυάζουν τα άρθρα του ΝΟΚ, ώστε να εφαρμόζουν σωστά τις διάφορες διατάξεις που αφορούν στο ίδιο αντικείμενο.
- Να αποκτήσουν ορθή κατανόηση και εξοικείωση με τον Οικοδομικό Κανονισμό, ώστε να αιτιολογούν με βάση τις διατάξεις του όλα τα στοιχεία του αρχιτεκτονικού σχεδιασμού.
- Να γνωρίζουν τη διαδικασία έκδοσης οικοδομικών αδειών, τις επιμέρους και τις ειδικές προβλέψεις και απαιτήσεις, καθώς και τις περιπτώσεις για τις οποίες σύμφωνα με τον ΝΟΚ, απαιτείται έγκριση από τα Συμβούλια Αρχιτεκτονικής.
Α’ ΜΕΡΟΣ
- Συνοπτική παρουσίαση προγενέστερων Οικοδομικών Κανονισμών
- Παλαιότεροι Οικοδομικοί Κανονισμοί (ΓΟΚ 29, ΓΟΚ 55, ΓΟΚ 73, ΓΟΚ 85)
- Νέος Οικοδομικός Κανονισμός (ΝΟΚ)
- Παρουσίαση και ανάλυση άρθρων του ΝΟΚ (άρθρα 1 – 8)
- Κύρια σημεία – Παραδείγματα
Β’ ΜΕΡΟΣ
- Νέος Οικοδομικός Κανονισμός (ΝΟΚ)
- Παρουσίαση και ανάλυση άρθρων του ΝΟΚ (άρθρα 9 – 15)
- Κύρια σημεία – Παραδείγματα
Γ’ ΜΕΡΟΣ
- Νέος Οικοδομικός Κανονισμός (ΝΟΚ)
- Παρουσίαση και ανάλυση άρθρων του ΝΟΚ (άρθρα 16 – 23)
- Κύρια σημεία – Παραδείγματα
Δ’ ΜΕΡΟΣ
- Νέος Οικοδομικός Κανονισμός (ΝΟΚ)
- Παρουσίαση και ανάλυση άρθρων του ΝΟΚ (άρθρα 24 – 27)
- Κύρια σημεία – Παραδείγματα
- Ειδικά Θέματα Πολεοδομικής Νομοθεσίας
- Οικοδομικές Άδειες – Άδειες Μικρής Κλίμακας – Εργασίες για τις οποίες δεν απαιτείται Οικοδομική Άδεια ή EEΜΚ
- Αρμοδιότητες των Συμβουλίων Αρχιτεκτονικής, που ορίζονται στον ΝΟΚ.
Η Κυριακή Πετρίδου είναι Αρχιτέκτων Μηχανικός. Αποφοίτησε από το Τμήμα Αρχιτεκτόνων της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) και απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στον Περιβαλλοντικό Σχεδιασμό Πόλεων και Κτιρίων από το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ). Εργάστηκε ως ελεύθερος επαγγελματίας και ως συνεργάτης σε μελετητικές εταιρείες. Συμμετείχε στην Ομάδα Επίβλεψης Μελετών του Οργανισμού Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης «Θεσσαλονίκη 1997», καθώς και στην Ομάδα Επίβλεψης Μελετών του Δημαρχιακού Μεγάρου Θεσσαλονίκης. Επίσης, στην Ομάδα Διοίκησης Έργου και Επίβλεψης Μελετών του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης για τα κτίρια 1 & 2 και σε ερευνητικά προγράμματα του ΑΠΘ με αντικείμενο τον πολεοδομικό σχεδιασμό, σε διεθνείς και πανελλήνιους αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς και σε διεθνή workshop με θέμα τον αστικό και πολεοδομικό σχεδιασμό.Από το 2006 είναι στέλεχος του Τμήματος Επιστημονικών και Αναπτυξιακών Θεμάτων του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας – Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας και από το 2020 Προϊσταμένη του Τμήματος Επιστημονικών & Αναπτυξιακών Θεμάτων του ΤΕΕ/ΤΚΜ.