Έναρξη Πέμπτη 05 Σεπτεμβρίου 2024
Στο online Σεμινάριο Αντιμετώπιση αυθαιρέτων κατασκευών/ χρήσεων- Νομοθετικό πλαίσιο – Παραδείγματα εφαρμογής προσδιορισμού και καταγραφής αυθαιρέτων θα παρουσιαστούν και θα αναλυθούν τα παρακάτω :
Ισχύον νομοθετικό πλαίσιο. Διαδικασία προσδιορισμού αυθαιρέτων κατασκευών/Χρήσεων – Υπολογισμού προστίμων – Διαχείριση λογισμικής Εφαρμογής – Πληρότητα – Παραδείγματα Εφαρμογής. Ειδικά θέματα και λοιπές απαραίτητες ενέργειες επί των δηλώσεων.
Διάρκεια Σεμιναρίου
Η διάρκεια του σεμιναρίου ανέρχεται σε 2 ημέρες και 6 ώρες στο σύνολο.
Πέμπτη 05 Σεπτεμβρίου 2024 (18:00 – 21:00)
Παρασκευή 06 Σεπτεμβρίου 2024 (18:00 – 21:00)
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το σεμινάριο, μπορείτε να επικοινωνήσετε τηλεφωνικά με τη Mathemagenesis στο 2310 466 851 ή στο email: info@mathemagenesis.com.
Το σεμινάριο απευθύνεται σε Μηχανικούς, Διπλωματούχους, Πτυχιούχους και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης με αντίστοιχα επαγγελματικά δικαιώματα.
Στόχοι του σεμιναρίου είναι:
- Ενημέρωση σχετικά με το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο
- Κατανόηση της διαδικασίας προσδιορισμού και καταγραφής των αυθαιρέτων κατασκευών/Χρήσεων
- Διαχείριση της Λογισμικής Εφαρμογής – Παραδείγματα εφαρμογής
- Αντιμετώπιση ειδικών θεμάτων κατά περίπτωση – Παραδείγματα
- Ολοκλήρωση διαδικασίας – Πληρότητα
Το αντικείμενο του online Σεμιναρίου Αντιμετώπιση αυθαιρέτων κατασκευών/ χρήσεων συνοψίζεται στις παρακάτω ενότητες:
1η Ενότητα (3 ώρες)
- Βασικά σημεία ισχύοντος νομοθετικού Πλαισίου για την Αντιμετώπιση αυθαιρέτων Κατασκευών/Χρήσεων και λοιπές σχετικές Διατάξεις
- Διαδικασία προσδιορισμού και καταγραφής/δήλωσης των αυθαιρέτων κατασκευών/Χρήσεων
- Υποχρεώσεις σύνταξης Τεχνικής Έκθεσης Στατικού Ελέγχου/εκπόνησης Μελέτης Στατικής Επάρκειας (Παρ. η, άρθρ. 99, ν 4495/2017 – Υ.Α. ΥΠΕΝ/ΔΑΟΚΑ/19409/1507/2018 (ΦΕΚ 1643/Β` 11.5.2018)
- Διαχείριση λογισμικής Εφαρμογής δηλώσεων αυθαιρέτων κατασκευών/χρήσεων του ΤΕΕ και ειδικά θέματα – Μεταφορά δηλώσεων, αλλαγή διαχειριστή, συμψηφισμός παλαιών προστίμων, επαγγελματικά δικαιώματα μελών ομάδας Έργου, ανάρτηση αρχείων κλπ
2η Ενότητα (3 ώρες)
- Αυθαίρετα και Ηλεκτρονική Ταυτότητα κτιρίου/Ιδιοκτησίας
- Αυθαίρετα και e-Άδειες
- Παραδείγματα δηλώσεων αυθαιρέτων κατασκευών/Χρήσεων
o Διευκρινίσεις εφαρμογής υπερβάσεων δόμησης, κάλυψης, ύψους,
απόδειξη παλαιότητας και εφαρμογής λοιπών συντελεστών
o Αυθαίρετα επί κοινοχρήστων, συνιδιόκτητα, εξ’ αδιαιρέτου λοιπά ειδικά
θέματα.
Η Αναστασία Μητρακάκη είναι Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός. Αποφοίτησε από το Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) και απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στη Διοίκηση και Διαχείριση Τεχνικών Έργων (ΑΠΘ). Εργάστηκε ως ελεύθερος επαγγελματίας και ως συνεργάτης σε μελετητικές-κατασκευαστικές εταιρείες και ιδιωτικά τεχνικά γραφεία. Διετέλεσε επί σειρά ετών σύμβουλος του Τμήματος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, στο Τμήμα Κ. Μακεδονίας, σε θέματα τεχνικής νομοθεσίας και έκδοσης οικοδομικών αδειών, ενώ από το 2006 και έπειτα, στελεχώνει μόνιμα το Τμήμα Επαγγελματικών Θεμάτων του ΤΕΕ/ΤΚΜ, έχοντας ως αντικείμενο τη συμβουλευτική δραστηριότητα σε ότι αφορά την κείμενη τεχνική νομοθεσία (αυθαίρετα, Ηλεκτρονική Ταυτότητα, έκδοση αδειών/ΕΕΜΚ κλπ), τις διαδικασίες σχετικά με την έκδοση διοικητικών Πράξεων, τα θέματα διαχείρισης των λογισμικών εφαρμογών του ΤΕΕ (αυθαίρετων, αμοιβών, ΗΤΚ, e-άδειες) και εν γένει επαγγελματικά θέματα που προκύπτουν κατά την άσκηση του επαγγέλματος του μηχανικού. Εισηγήτρια σε σεμινάρια περί νομοθεσίας και εν γένει άσκησης του επαγγέλματος Μηχανικού. Επίσης εισηγήτρια σε σεμινάρια του ΙΕΚΕΜ ΤΕΕ και του ΤΕΕ/ΤΚΜ στη Θεσσαλονίκη και στις πρωτεύουσες της περιφέρειας Κ. Μακεδονίας καθώς επίσης και ενημερωτικών σεμιναρίων που διοργανώθηκαν από το περιφερειακό Τμήμα Ανατολικής Μακεδονίας και το περιφερειακό Τμήμα Θράκης και υλοποιήθηκαν στην Καβάλα και στις πρωτεύουσες της περιφέρειας Θράκης, αντίστοιχα. Ορισμένη από το ΤΕΕ/ΤΚΜ να συμμετέχει στη διαδικασία συνεργασίας μεταξύ των ΥΔΟΜ Κ. Μακεδονίας και του ΤΕΕ/ΤΚΜ, μέσω τακτικών συνεδριάσεων, με σκοπό τη συμβουλευτική υποστήριξή τους καθώς και τη διατύπωση και σύνταξη γραπτών απαντήσεων, σε ερωτήματα που τίθενται από αυτές και αφορούν στην αντιμετώπιση ειδικών περιπτώσεων αλλά και σε εν γένει ζητήματα ερμηνείας ισχύουσας νομοθεσίας.