Οι εγγραφές έχουν κλείσει
Στο σεμινάριο Διαδικασία Έκδοσης Άδειας Λειτουργίας Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος (Κ.Υ.Ε.), ορίζεται η έννοια του Καταστήματος Υγειονομικού Ενδιαφέροντος, παρατίθενται και εξηγούνται οι προϋποθέσεις καθώς και η διαδικασία αδειοδότησης τους.
Αναφέρονται το ιστορικό των Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος (Κ.Υ.Ε), επίσης οι ορισμοί και οι κατηγορίες, παρουσιάζεται η σχετική νομοθεσία (νόμοι, υπουργικές αποφάσεις, πυροσβεστικές διατάξεις, λοιπές ερμηνευτικές διατάξεις), αναλύονται οι απαιτήσεις για την λειτουργία τους, καθώς και οι τρόποι απόκτησης της σχετικής άδειας. Επίσης δεικνύεται η εφαρμογή της ισχύουσας ηλεκτρονικής διαδικασίας (πληροφοριακό σύστημα Τaxis).Τέλος εξηγείται η διαδικασία ελέγχου λειτουργίας των Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος (Κ.Υ.Ε) από τους αρμόδιους φορείς.
Διάρκεια Σεμιναρίου
Το σεμινάριο έχει συνολική διάρκεια 9 ωρών και υλοποιείται σε 3 ημέρες.
Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2023 (15:00 – 18:00)
Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2023 (15:00 – 18:00)
Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2023 (15:00 – 18:00)
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το σεμινάριο, μπορείτε να επικοινωνήσετε τηλεφωνικά με τη Mathemagenesis στο 2310 466 851 ή στο e-mail: info@mathemagenesis.com
Το σεμινάριο απευθύνεται σε Μηχανικούς που θέλουν:
- να ενημερωθούν σε βάθος σχετικά με την λειτουργία των Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος,
- να αυξήσουν την παραγωγικότητά τους στον τομέα έκδοσης των σχετικών αδειών.
- να ανταπεξέρχονται στις τροποποιήσεις και ανανεώσεις αδειών λειτουργίας υφιστάμενων Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος (Κ.Υ.Ε).
- Επαγγελματικούς κλάδους που συνεργάζονται με Μηχανικούς (π.χ νομικούς) και επιθυμούν να είναι ενήμεροι για το συγκεκριμένο τομέα.
- Ιδιώτες – επιχειρηματίες που επιθυμούν να ιδρύσουν επιχείρηση υγειονομικού ενδιαφέροντος ή και να τροποποιήσουν / ανανεώσουν υφιστάμενες άδειες λειτουργίας Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος (Κ.Υ.Ε).
- Αποφοίτους – τελειόφοιτους ανωτάτων Πολυτεχνικών σχολών.
Στόχοι του σεμιναρίου είναι οι συμμετέχοντες να:
- Έχουν κατανοήσει την σημασία του Καταστήματος Υγειονομικού Ενδιαφέροντος (Κ.Υ.Ε),
- Γνωρίζουν τις κατηγορίες των Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος (Κ.Υ.Ε).
- Έχουν αποκτήσει επαρκείς γνώσεις των σχετικών νόμων / διατάξεων,
- Γνωρίζουν τις προϋποθέσεις για την λειτουργία Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος (Κ.Υ.Ε).
- Δύνανται να συγκεντρώσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά που χρειάζονται για την αδειοδότηση Καταστήματος Υγειονομικού Ενδιαφέροντος (Κ.Υ.Ε),
- Μπορούν να συντάξουν και να εκπονήσουν τις απαιτούμενες μελέτες (αφορά τον κλάδο των Μηχανικών) για την λειτουργία Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος (Κ.Υ.Ε).
- Μπορούν να εκδώσουν ηλεκτρονικά νέες άδειες λειτουργίας Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος (Κ.Υ.Ε).
- Μπορούν να τροποποιήσουν ή ανανεώσουν άδειες λειτουργίας υφιστάμενων Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος (Κ.Υ.Ε).
Α’ ΜΕΡΟΣ
- Κατηγορίες Κ.Υ.Ε,
- Υγειονομική διάταξη
- Εισαγωγή σε προϋποθέσεις λειτουργίας,
- Υποδομές
- Εξοπλισμός
B’ ΜΕΡΟΣ
- Προϋποθέσεις λειτουργίας Κ.Υ.Ε,
- Απαιτούμενα δικαιολογητικά / μελέτες,
- Τρόποι αδειοδότησης,
- Τροποποιήσεις – ανανεώσεις παλαιών αδειών,
- Διαδικασία ελέγχων
Γ’ ΜΕΡΟΣ
- Αναλύεται ο τρόπος λειτουργίας και η χρήση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας Taxis,
- Δίδονται εκτενή παραδείγματα.
Ο Σπυρίδων Θύμης έχει Πτυχίο Πολιτικού Μηχανικού της Πολυτεχνικής Σχολής του Πολυτεχνείου Πατρών. Από το 2004 εργάζεται ως Ελεύθερος Επαγγελματίας σε αντικείμενα (Εκδόσεις Οικοδομικών Αδειών, Επιβλέψεις – αυτεπιστασίες οικοδομικών έργων, αυθαίρετες κατασκευές, ενεργειακές επιθεωρήσεις, πραγματογνωμοσύνες, κ.λ.π). Από το 1997 έως το 2004 έχει διατελέσει στέλεχος σε μεγάλες τεχνικές εταιρείες. Είναι μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, του Μητρώου Ενεργειακών Επιθεωρητών, του Σώματος Πραγματογνωμόνων του Υ.ΠΕ.Κ.Α.
O Σπύρος Χατζηνικολάου, είναι Υγιεινολόγος και κάτοχος δύο μεταπτυχιακών τίτλων, ο πρώτος από την Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας με τίτλο “Δημόσια Υγεία” και ο δεύτερος από το τμήμα της Τεχνολογίας Τροφίμων του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής με τίτλο ΄΄Καινοτομία – Ποιότητα – Ασφάλεια των Τροφίμων”. Παράλληλα, απέκτησε το πτυχίο “HACCP for food Manufacturing” από το Royal Society of Public Health του Ηνωμένου Βασιλείου. Είναι εγγεγραμμένος εκπαιδευτής, στο μητρώο εκπαιδευτών του ΕΦΕΤ και από το 2017 δραστηριοποιείται ως εξωτερικός επιστημονικός σύμβουλος και συνεργάτης τόσο σε μεταποιητικές βιομηχανίες τροφίμων & ποτών όσο και σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.