Το νέο σύστημα Πιστοποίησης και Κατάταξης Τουριστικών Καταλυμάτων

Το νέο σύστημα Πιστοποίησης και Κατάταξης Τουριστικών Καταλυμάτων

Σύμφωνα με τη νομοθεσία, όλα τα υφιστάμενα τουριστικά καταλύματα (Ξενοδοχεία και Ενοικιαζόμενα δωμάτια) θα πρέπει μέχρι το τέλος του 2017 να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία πιστοποίησης και κατάταξης τους σε κατηγορίες, προκειμένου να λειτουργήσουν νόμιμα. Η διαδικασία πιστοποίησης ξεκινάει πρακτικά από την «Προαξιολόγηση» του τουριστικού καταλύματος και ολοκληρώνεται με την επιθεώρηση του διαπιστευμένου φορέα.

Με την πλειοψηφία των τουριστικών καταλυμάτων να μην έχουν ξεκινήσει ακόμα τις απαραίτητες διαδικασίες, η Προαξιολόγηση αποτελεί ένα ιδιαίτερα ευρύ και ελκυστικό πεδίο επαγγελματικής ενασχόλησης των Μηχανικών. Παράλληλα αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία του Μηχανικού να προσεγγίσει τον ιδιαίτερα δυναμικό κλάδο του τουρισμού, προσέγγιση, η οποία δύναται να  οδηγήσει σε επιπλέον δυνατότητες επαγγελματικής συνεργασίας, άμεσης αλλά και μελλοντικής.

Σκοπός του σεμιναρίου είναι να προσδώσει στους μηχανικούς τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες προκειμένου να ασχοληθούν αποτελεσματικά με την διαδικασία Προαξιολόγησης τουριστικών καταλυμάτων και να αναδείξει τις περαιτέρω ευκαιρίες επαγγελματικής αξιοποίησης.

Στο σεμινάριο παρουσιάζεται αναλυτικά η διαδικασία Προαξιολόγισης για Ξενοδοχειακές μονάδες και Ενοικιαζόμενα δωμάτια καθώς και πρακτικές συμβουλές για την αποτελεσματική ενασχόληση του μηχανικού με αυτή. Παράλληλα παρουσιάζεται η ευρύτερη διαδικασία της πιστοποίησης και κατάταξης τουριστικών καταλυμάτων, προκειμένου ο μηχανικός να διαθέτει τα απαραίτητα εφόδια για την επικοινωνία με τους πελάτες.

Διάρκεια: 9 ώρες

 

Επιπρόσθετα περιεχόμενα   

Παρουσίαση του σχήματος πιστοποίησης «Ελληνικό πρωινό»  (ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ)

Στα πλαίσια του νέου συστήματος πιστοποίησης και κατάταξης τουριστικών καταλυμάτων, έχει δημιουργηθεί ένα σχήμα πιστοποίησης για την εξάπλωση  γευμάτων πρωινού, τα οποία θα έχουν ως βάση τα παραδοσιακά ελληνικά προϊόντα και θα αναδεικνύουν την ελληνική γαστρονομία. Με ισχυρό σύμμαχο την ποιότητα των παραδοσιακών μας προϊόντων το «ελληνικό πρωινό» αναμένεται να εξελιχθεί σε ένα ισχυρό brand name.

Στο σεμινάριο παρουσιάζεται αναλυτικά το συγκεκριμένο σχήμα πιστοποίησης με τα κριτήρια και τις απαιτήσεις του, προκειμένου να προσδώσει στον μηχανικό τα απαραίτητα εφόδια για την επικοινωνία του με τους  ιδιοκτήτες αντίστοιχων επιχειρήσεων.

Διάρκεια: 3 ώρες

Σημείωση: Η παρακολούθηση της ενότητας «Ελληνικό πρωινό» είναι προαιρετική και το κόστος είναι 30€

 

Εισηγητής

Ο Χρήστος Κώνστας είναι Μηχανολόγος Μηχανικός – Μετρολόγος, απόφοιτος του πολυτεχνείου του Ilmenau της Γερμανίας. Εργάστηκε για μια δεκαετία στο ερευνητικό κέντρο ΕΚΕΦΕ «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ» σε θέματα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και εξοικονόμησης ενέργειας.  Από το 2010 επιμορφώνει Μηχανικούς σε σύγχρονα θέματα εξοικονόμησης ενέργειας στα κτήρια και τη βιομηχανία, τόσο ως εισηγητής σεμιναρίων εκπαίδευσης ενεργειακών επιθεωρητών όσο και ως επιστημονικός συνεργάτης σε εξειδικευμένα ευρωπαϊκά και ερευνητικά προγράμματα.

Ως μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας συμμετέχει στην ειδική επιστημονική επιτροπή θεμάτων «υποδομών ποιότητας» καθώς και σε τεχνικές επιτροπές του ΕΛΟΤ. Είναι μέλος του μητρώου εμπειρογνωμόνων εργαστηρίων του Ε.ΣΥ.Δ., επιθεωρητής ποιότητας, πιστοποιημένος εκπαιδευτής σχεδιαστών κτηρίων nZEB, πιστοποιημένος σύμβουλος βιώσιμης ανακαίνισης και κατασκευής, καθώς και ενεργειακός επιθεωρητής.

 

Το Σεμινάριο "Νέο Σύστημα Πιστοποίησης και Κατάταξης Τουριστικών Καταλυμάτων" απευθύνεται σε:

 • Μηχανικούς όλων των ειδικοτήτων
 • Ιδιοκτήτες και διαχειριστές τουριστικών καταλυμάτων
 • Στελέχη και συμβούλους του τουριστικού κλάδου

Με το τέλος του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες θα είναι σε θέση:

 • Να κατανοήσουν τη φιλοσοφία του νέου σχήματος πιστοποίησης και κατάταξης
 • Να εξοικειωθούν με τη διαδικασία Προαξιολόγησης και τις απαιτήσεις της
 • Να αποκτήσουν δεξιότητες βέλτιστης υλοποίησης μιας Προαξιολόγησης
 • Να οργανώσουν αποδοτικότερα την εργασία τους
 • Να αναγνωρίσουν τις επιπλέον δυνατότητες επαγγελματικής ενασχόλησης

Διάλεξη 1η: Τετάρτη 13.12.2017  (06:00 μμ - 09:00 μμ)

 • Ενότητα 1: Υπάρχον κανονιστικό πλαίσιο και φιλοσοφία του σχήματος πιστοποίησης
 • Ενότητα 2: Βασικές αρχές προαξιολόγησης και απαιτήσεις

Διάλεξη 2η: Πέμπτη 14.12.2017  (06:00 μμ - 09:00 μμ)

 • Ενότητα 3: Προαξιολόγηση Ξενοδοχείων. 

Διάλεξη 3η: Παρασκευή 15.12.2017  (06:00 μμ - 09:00 μμ)

 • Ενότητα 4: Προαξιολόγηση Ενοικιαζόμενων Δωματίων
 • Ενότητα 5: Αποδοτικότερη ενασχόληση

Διάλεξη 4η: Σαββατο 16.12.2017  (09:00 πμ - 12:00 μμ)   ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ

 • Ενότητα 6: Παρουσίαση του σχήματος πιστοποίησης «Ελληνικό πρωινό»
Book your seat
13
Δεκ
90 €

Online

13 Δεκέμβριος, 2017, Τετάρτη
Start Time
18:12
Finish Time
21:12